Filmvisning av musikteaterföreställningen SPÅR om kärnavfall och framtid

Wednesday 20 February 2019
Östhammar

PDF, 210 KB

Inbjudan: filmatisering av SPÅR
Välkommen på filmvisning av musikteaterföreställningen SPÅR om kärnavfall och framtid. Vi bjuder på fika och samtal om föreställningen och kärnavfallsfrågan efteråt.

Tid och plats: 16.00-18.30 den 20 februari 2019 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Rådhusgatan 6 i Östhammar. Föranmälan via mail till jessica.linden@milkas.se senast 18 februari. Gratis inträde!

Om föreställningen: SPÅR handlar om de tre studenterna Tove, Agnes och Sigrid som deltar i ett experiment som kallas "Handlingar och resultatet av handlingarna". Utan mobiler eller datorer måste de tillsammans lista ut vad de ska göra för att klara ut experimentet men det blir inte så enkelt som de tror. De får användning av sin kreativitet och sin kunskap om kärnavfall, kärnkraft, miljö och klimat. Deras förmåga till lugn och handlingskraft sätts på prov när de hittar något i en av lådorna i experimentrummet och upptäcker att de är inlåsta.

SPÅR sattes upp 2013 och 2014 av elever på Estetiska programmet på Bruksgymnasiet och tar upp många viktiga frågeställningar om kärnavfall, liv, miljö och framtid.

Arrangör: Gröna Kvinnor i samverkan med Swe Q Sveriges Quinnoråd och Miljörörelsens Kärnavfallssekretariat (Milkas) - samtliga arbetar med kärnavfallsfrågan. Studieförbundet Vuxenskolan stödjer arrangemanget.